Pages

  • RSS

09 Mayıs 2005

ton balıklı patates salatası



Malzemeler:
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • tuz, karabiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kutu (160 gr.) ton balığı

Hazırlanışı:

  • Patatesler haşlanıp, küp şeklinde doğranır. Soğan piyazlık doğranıp tuzla ovarak acısı giderilir. Maydanozlar ince ince doğranır.
  • Patates, soğan ve maydanoz derin bir kaba alınarak üzerine karabiber, kuru nane, pulbiber eklenip karıştırılır.
  • Üzerine iri parçalar halinde süzdürülmüş ton balığı eklenir.
  • En son üzerine tuz+zeytinyağı+limon suyu ile hazırlanan sos dökülür ve karıştırılır.

Hiç yorum yok: