portakallı, labneli pastayı yaptığımda çok beğenmiştik, pastayı bu defa daha büyük ölçülerde hazırladım. hafif ve lezzetli bir pasta oldu.
pastayı 26 cm lik kelepçeli kalıpta yaklaşık 1,5 paket kedi dili kullanarak hazırladım.
kreması için; 3 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un, 6-7 çorba kaşığı şeker, 2 adet yumurta ve portakal kabuğu rendesi ile kremasını pişirdim, ocaktan alınca 1 paket (200gr.) labne ekledim.
Kedidillerini ıslatmak için 4 adet sıkmalık portakal kullandım. Kedidillerini kalıba dizip taze portakal suyuyla ıslattım. Üzerine labneli krema yayıp, ince dilimlenmiş 1 adet muz dizdim, file badem serptim. Tekrar kedi dili dizip, portakal suyuyla ıslattım. kalan kremayı yaydım. Pastayı biraz dinlendirip, servisten önce çikolata sosunu gezdirdim, file bademle süsledim.
*mantarlı ve tavuklu krepler
aslında bunları kese şeklinde yapacaktım, ancak krepler için hazır karışım kullanmıştım, istediğim sonucu alamadım, kreplerim de küçük olunca bu şekilde hazırladım.
aslında bunları kese şeklinde yapacaktım, ancak krepler için hazır karışım kullanmıştım, istediğim sonucu alamadım, kreplerim de küçük olunca bu şekilde hazırladım.
*gazozlu kek
kalıbı yağlayıp unlamama rağmen kalıba yapıştı,ama yine de yumuşacık, lezzetli ve tarifi istenen bir kek oldu.
*rokalı patates salatası
*kereviz salatası
*çikolata soslu etimek tatlısı
Daha önce yaptığım karamelli, irmikli etimek tatlısı nın üzerine bu defa evde hazırladığım çikolata sosla servis ettim.
2 yorum:
Haticeciğim tekrar bloguna dönmene çok sevindim. Bu arada hazırladığın herşey harika görünüyor ellerine sağlık. Etimek tatlısı için üzerine hazırladığın sosun tarifini alabilirmiyim acaba?
Nazife'ciğim çok teşekkürler, uzunca bir ara oldu...
annemden öğrendiğim bu sosu ben çok sık kullanıyorum, istediğim kıvama göre su miktarını ayarlıyorum...tarifini de posta ekleyeceğim...
sevgiler...
Yorum Gönder