Şeftali Soslu Muhallebi
Malzemeler:
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 100 gr. margarin(tercihim tereyağı)
- 1 paket vanilya
Un, şeker ve süt muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan inince yağ ve vanilya eklenir, çırpılır. Yuvarlak büyük borcama muhallebi boşaltılır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra üzerine şeftali sosu dökülür. (Sosu çok lezzetliydi)
Not: Aslı muhallebiyi akşamdan hazırlayıp sosunu kararmasın diye ertesi gün hazırlayıp dökmüş. Daha kıvamlı bir sos için nişasta ilavesiyle sosu pişirerek hazırlayabilirsiniz.
ilgili bağlantılar;
* Yazlık Menüsü
* çilek soslu tavuk göğsü
3 yorum:
ayy HATİCEciğimm..
bu SAADET-İ mutluluk bombasımı YOKSA :)))
görmem bile yetti şu şahaser manzarayı,
peki bide yesem ne olacaktım acaba ??
harika harika ..ellerine sağlık.
TŞKRLR nUnU
Sevgili Hatice muhteşem görünüyor ellerine sağlık...sevgiler...
Sevgili Nunu, çok hoşsun:)) çok teşekkürler...
Serpilciğim beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler...taze meyve soslu tatlıları seviyorsan denemeni öneririm...
Yorum Gönder