Pages

  • RSS

17 Aralık 2008

Patatesli puf börek

Güzin Teyze bu börekleri bayram ziyaretimizde ikram etmişti, puf puf kabarmış, çıtır çıtır ve çok lezzetliydiler, oğlum çok beğenince biraz da eve paket vermişti:) Akşam çekimi olduğu için fotolar çok iyi değil maalesef ama, lezzeti harikaydı.

Güzin Teyzeye püf noktasını sorduğumda sosunu çok iyi çırptığını ve börekleri dondurucuda beklettiğini söyledi. Daha önce Sevgili Pelin'in sayfasında da rastlamıştım bu şekilde dondurucuda bekletilerek hazırlanan böreklere...
Önceden hazırlanıp dondurucuda bekletildiği için acil durumlarda da kolaylık sağlayacak bir börek.

Malzemeler:
6 yufka icin sos: 1 bardak sut, 1 bardak siviyag, 3 yumurta

Sos malzemeleri cok iyi bir şekilde cırpılır(blendırla da olur).Yufkanın bir kısmı ile tepsi böreği yapmış, kalanı küçük üçgen börek şeklinde sarmış, kalan sostan üstlerine de sürmüs dondurmus, daha sonra cıkarıp buzlu halde soğuk fırına vermiş, puf puf kabaran cok guzel borekler olmus. Böreklerin üzerine evde yumurta kalmadığı için sürmemiş.


İçi icin: Göz kararı hazırlamış;(3 kaşık dondurulmus soğanı yağda kavurup, 5-6 tane haslanmıs patatesi ezip, eklemiş, tuz ve biberle tatlandırmış)
Ayrıca iç harca ayçekirdeği içi eklemişti ve çok yakışmıştı.

Ayrıca ikram tabağında cezerye, minik elmalı kurabiye, minik peynirli poğaça, patatesli üçgen ve kıymalı muska börekler...


Özellikle kurabiye ve poğaçaların minik minik olması hazırlık aşamasında zor olsa da ikramlarda çok büyük kolaylık sağlıyor...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Son zamanlarda annemin aldığı siparişler arasındaki zeytinyağlı lahana dolması ilgimi çekmeye başladı. Yaprak sarmasının yanında pek itibar edilmediğinden annem evde pişirmezdi, yakın bir zamanda siparişten kalan bu dolmalardan tattığımda çok sevdim. Bayramda annemin klasik ikramları (su böreği, zeytinyağlı yaprak sarma ve baklava) yanında yine bu dolmalardan vardı (ama resim çekme fırsatım olmadı. Daha önce cep tel. ile çektiğim resim var), yaprak sarmaya göre daha hafif ama nefis bir tadı vardı...
~~Ağız tadıyla güzel bir bayram geçirmiş olmanız dileğiyle, Nice bayramlara...~~

9 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Güzin teyzenin ve anneciğinin ellerine sağlık Hatice'ciğim..Börekler muhteşem görünüyorlar..Şimdi olsaydı çok iyi olurdu..Arkadaşlarla bayram ederdik adeta..AFİYETLER OLSUN SİZLERE..


SEVGİLERLE

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Güzin hanımın ellerine sağlık,nefis görünüyorlar.dolmalar da harika.annenin de ellerine sağlık canım.afiyetler olsun.sevgilerimle...

MUTFAKISTAN dedi ki...

Guzin hanimin ,anneninizin ellerine saglik.Dolma ve diger tarifler cok guzel gorunuyor afiyet olsun,sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

evet kesinlikle buzlukat bekleyen börekler böyel oluyor bizimde bayramda böreklerimiz böyel puf puf ve çıtır çıtırlardı nefis:)
ellerine sağlık herkesin hele o ikram tabağı neymiş bir dahaki bayrama bizdemi gelsek?
:)

Saliha dedi ki...

maharatlıgını nerden aldıgın belli oldu arkadasım:)annenınde maasallahı var yanı:))ellerıne saglık..ben sarmayla, lahana sarmasını cok severım..hakıkaten cok hafıf oluyor:))

sevgılerımle..

Hülya dedi ki...

Zeytinyağlı lahana sarmasına bayılırım.
Sanıyorum İstanbul'dasınız.
Keşke Ankara'da ısmarlama şansım olsaydı.
Sevgiler

yemek dedi ki...

Canim, Güzin teyzene biz de mi konuk olsakki? :)))
Özellikle börege bayildim, yapanin ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

Hepsi cok nefis görünüyor, Güzin teyzenin ve annenin ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

Hatice dedi ki...

Gülcüğüm ,senin o güzel keklerinin yanında çayla ne iyi giderdi:)

teşekkürler Neslihan.

Sevgili Filiz hoşgeldiniz, çok teşekkür ediyorum...

Zeynep haklısın, sizin de ellerinize sağlık...

Salihacığım keşke annem kadar hamarat olabilsem...

Sevgili Hülya İstanbuldayız, aslında annem onun lezzetlerini tanıyan yakın çevreden isteyenlere yapıyor daha çok ama belki İstanbul'a yolunuz düşerse neden olmasın..

Lavantin:)) börek nefisti denemeni tavsiye ederim.

Senemcim çok teşekkürler...

sevgiler...