Pages

  • RSS

23 Haziran 2014

Magnolia Puding ve Gözde'nin Çay Sofrası

IMG_5534

Nisan ayında misafir olmuştuk bu güzel sofraya...
Menüde uzun zamandır denemek istediğim Magnolia puding de vardı, hem de denemek istediğim tarifle, çilek zamanı geçmeden bu güzel tatlıyı denemeniz için fazla bekletmeden eklemek istedim:)

Menüdekiler:
  • Peynirli tepsi böreği

  • Brokoli salatası


3 Renkli Patates Topları
Malzemeler:
1 kg patates
1 kase mor lahana turşusu
1 havuç
1 tutam maydanoz
1 limon
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı: Patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz. Havucu rendeliyoruz. Tavaya az zeytinyağı döküp havucu soteliyoruz. Ezdiğimiz patatesi 3 kaseye paylaştırıyoruz. Bir kaseye doğranmış mor lahana turşusu koyuyoruz.
İkincisine rendelenmiş havucu ilave ediyoruz. Üçüncüsüne de ince doğranmış maydanozu ekliyoruz. İçlerine zeyinyağı, limon suyu, tuz döküyoruz ve hepsini ayrı ayrı yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz patateslerden küçük toplar yuvarlıyoruz ve servis tabağına sıra sıra dizerek servis ediyoruz.

MAHLEPLİ SİMİT
4 su b. un
1 çay b. süt
1 çay b. zeytinyağı
yarım pk. yaş maya
1 çorba k. toz şeker
1 yumurta
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. mahlep
su
tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 çorba k. pekmez
susam
su
Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Mahlebi, tuzu, toz şekeri atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine ılık sütü döküp mayayı eritiyoruz. Üzerine zeytinyağı ve yumurtayı ekliyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Ortadaki sıvılar karışınca kenardan un alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız bezeleri ince ve uzun bir fitil olana kadar tezgah üzerinde ileri geri yapıyoruz. Uzun fitili de ikiye katlıyoruz ve birbirinin tersine çevirerek burgu yapıyoruz. İki ucu birleştiriyoruz. Geniş ve derin bir kaba pekmezli suyu, bir kaba da susamı döküyoruz. Simitleri önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Not: 4 kaşık pekmez, 1-2 kaşık su ile (pekmezi daha çok olacak şekilde) bir karışım hazırlamış.
  • Peynirli/zeytinli minik poğaça

  • Kakaolu sade kek

  • Sultan lokumu
    Benim sayfamdaki tarifi yapmış, Hindistan cevizi kalmayınca renkli şekerlere bulamış...
  • Magnolia puding
Tarif Sevgili Feyza'nın sayfasından. Ben de Feyza'nın tarifini denemeyi düşünüyordum, misafirlikte karşıma çıkınca çok sevindim:)


Magnolia Puding
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi (yulaflı bisküvi de yakışır diye düşünüyorum)
  • çilek ve/veya muz
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
Hazırlanışı: Sütü derin bir tencereye alıp,üzerine toz şeker, nişasta, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve soğumaya bırakın.
Muhallebi soğuyunca, süt kremasını ekleyip, iyice karıştırın.

Çilek ve muzları dilimleyin. Bebe bisküvilerini robotta çekin.

Kupların içine, ilk önce çekilmiş bisküviden bir yemek kaşığı döküp kaşıkla düzleştirin. Ardından da kupların dışından görünecek şekilde cama yapışık olarak dilimlenmiş çilekleri dizip biraz muhallebiden dökün. Sonra biraz daha bisküvi döküp muzları dizin. Yine muhallebiden döküp en üstüne yine çekilmiş bisküviden serpin. İsterseniz üstüne çilek koyup süsleyebilirsiniz.
Not: Gözde içinde meyveler de olduğundan muhallebinin şekerini daha az kullanıyormuş. Ayrıca  kuplardan kalanları bir borcama hazırlamış.


Günün sonunda Gözde'nin şık sunumuyla kahvelerimiz:)

 
 O gün bu güzel sofrayı çekmek için fotoğraf makinemi çıkarmıştım ki çalışmadığını farkettim, bir gün önce oğlum kılıfıyla düşürmüştü, o an baktığımda problem yoktu ama ertesi gün çalışmadı, lensi kırılmış, ben de mecbur telefon ile çektim:(

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

gözde hanımın ellerine sağlık canım.menü harika.sevgiler.