Pages

  • RSS

11 Haziran 2017

Manisa Kebabı/Etli Bohça Kebabı

IMG_2521

İftara harika bir lezzet..
Büyük oğlum bir vesileyle için blog sayfamda gezinirken anne eskiden ne güzel şeyler yapıyormuşsun diye sitem edip, bu tarifi gösterince, ben de eldeki malzemelerle iftara hazırladım.. Hem oğlum hem biz çok beğendik..

Sitemdeki Manisa Kebabı tarifinin iç harcına da bakmanızı tavsiye ederim..
Ben bu sefer iç harcını biraz değiştirerek hazırladım, aşağıya da tarifi o şekilde yazdım..
Manisa Kebabı (Etli Bohça Kebabı)
Malzemeler:
Krep için: 
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
İç malzemesi için: 
  • 750-800 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber (çok büyükse 1 adet yeter)
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • tuz, karabiber
 Hazırlanışı:
  1. Etleri tencereye ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bıraktım.
  2. Etler suyunu saldı, çekti, hatta dibini tutmaya başlamıştı, azar azar su ekleyerek etleri pişirdim. (Yaklaşık 3 saat sürdü)
  3. Bu arada bezelyeyi haşladım...
  4. Pişmesine yakın (etler yaklaşık 2-2,5 saat pişmişti) yemeklik doğranmış kuru soğanları, küçük doğranmış kırmızı ve sivri biberleri ekleyip, üzerine biraz da zeytinyağı gezdirip pişmeye bıraktım. Suyu azalınca su ekleyip, etler pişene kadar pişirdim..
  5. Haşlanmış bezelyeyi ekleyip, 1-2 dk pişirdim.
  6. Tuz, karabiber ekleyip, karıştırdım..Kapağını açıp etler hafif sulu kalana kadar biraz suyunu çektirdim... Etleri soğumaya bıraktım..**(İsterseniz önce soğanı yağda biraz çevirip, etleri ekleyerek de yapabilirsiniz. Etlerin pişmesine yakın da biberleri eklersiniz..)**İsterseniz iç harca patlıcan, mantar da ekleyebilirsiniz..
  7. Krep için olan malzemeleri rondoda karıştırdım..
  8. Krep tavasına 1 çay kaşığı sıvıyağ gezdirip hafif ısınınca tavanın ortasına 1 kepçe karışımdan döküp, tavayı oynatarak bütün tabana yaydım..
  9. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirdim.. Ters çevirip diğer tarafını da pişirdim..
  10. Diğer hamuru tavaya dökmeden önce tavayı ocaktan alıp biraz soğutup hamuru öyle döküyorum.. Hamur bitene kadar bu şekilde pişirdim..
  11. Kreplerden birini çorba kasesine yerleştirdim.. Etli karışımdan ortasına yerleştirip, krebin sarkan kenarlarını bohça şeklinde katlayıp ters çevirerek borcama yerleştirdim.
  12. Üzerlerine birer dilim kaşar, domates ve sivri biber yerleştirip, kürdan batırdım..
  13. 180-200 derecede ısınmış fırında 15-20 dk pişirin.




    Afiyet Olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifinizin benzerini kıyma ile yapıyordum ama siz biraz daha geliştirmişsiniz tebrik ederim. Benim uyguladığım tarif şu şekilde:
http://www.tarifpedia.com/kiymali-krep-bohcasi/

Unknown dedi ki...

Baklava yapmanın püf noktaları için bakıp makale yazabilirsiniz...
https://neydek.com/video/1986-yilindan-bugune-baklava-tarifinin-puf-noktalari.html

Mobile app development company dedi ki...

This post is very informative. Thanks for sharing. I would like to share information about an eminent Android app development company in Mumbai , dedicated to crafting innovative mobile experiences that revolutionize user engagement and propel digital transformation. Proficient in developing high-performance, user-centric apps tailored precisely to your business requirements.